Bozkırda Yapay Öğrenme Yaz Okulu 2017 Bilgisayarlı Görü ve Robotik
Summer School
Event Description Bu yıl, 21-24 Ağustos tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan Bozkırda Yapay Öğrenme Yaz Okulu 2017 adlı lisansüstü yaz okulunu duyurmaktan mutluluk duymaktayız. Bu yaz okulu, Bilim Akademisi şemsiyesi altında, Hacettepe Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.

Bu yaz okulu, geçtiğimiz yıl düzenlenen Yapay Öğrenme ve Bilgi İşlemede Yeni Teknikler Yaz Okulu 2016'nun devamı olup bu yılki temalar bilgisayarlı görü ve robotik olarak belirlenmiştir. Bu alanlardaki araştırmalara ilgi duyan öğrenci ve öğretim üyeleri ya da endüstride, teknokentlerde ilgili projelerde çalışan kişiler yaz okulunun hedef kitlesini oluşturmaktadır. Yaz okulunun amacı, bu alanlarda araştırma yapmak için gerekli olan temel bilgileri öğretmek, alandaki son gelişmeler hakkında öğrencileri bilgilendirmek, tez ve proje konularını tartışmak, ve katılımcılarla alan uzmanları arasında etkileşim sağlamaktır.

Toplam dört gün sürecek yaz okulunda, bilgisayarlı görü ve robotik alanlarında çalışan seçkin araştırmacılar tarafından seminerler verilecektir. Konuşma aralarında, öğrenciler de araştırmalarını ve tez çalışmalarını birer poster halinde, görüş alışverişine fırsat verecek şekilde sunma imkanına sahip olacaktır. Bu sayede öğretim üyeleri ve öğrencilerin tanışıp bilgi alışverişinde bulunacakları bir ortam yaratılmış olacaktır.

Location on Map